Direktlänk till inlägg 4 mars 2018

Räkcocktail med ingefärsdressing

Av Maria - 4 mars 2018 07:24

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
40 g frysta räkor med skal eller handskalade stora räkor i lake (30-40 frysta räkor med skal motsvarar 460 g räkor i lake)


Syltad lök:
1 liten silverlök

2 msk strösocker

4 msk ättikssprit (12%)

1 dl vatten

½ kruka mynta


Dressing:
½ röd peppar

2 msk riven färsk ingefära

2 msk majonnäs

1 dl créme fraiche

Salt

Svartpeppar


Räkcocktail:

½ dl cashewnötter

1 mogen mango

1 avocado

1 liten gemsallad


Gör så här:
Tina räkorna om frysta används.


Syltad lök:

Skala och skiva löken tunt.

Blanda socker, ättikssprit och vatten i en kastrull och koka upp.

Lägg i löken och låt det koka upp.

Låt löken svalna i lagen.

Plocka och strimla myntabladen.

Blanda ner myntan i löken precis innan servering.


Dressing:
Kärna ur och strimla chilin.

Skala och riv ingefäran.

Blanda majonnäs, créme fraiche, chili och ingefära.

Smaksätt med salt och nymald peppar.


Räkcocktail:

Hacka nötterna fint och rosta dem i en torr het stek panna.

Skala och skär bort kärnan och skiva mangon tunt.

Dela, kärna och gröp ur avokadon med en sked.

Skär avokadon i skivor.

Strimla salladen fint.

Skala eller låt räkorna rinna av.


Lägg salladen i vida glas.

Lägg på mango, avokado och räkor.

Ringla över dressingen, toppa med syltad lök och cashewnötter.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 14 juli 06:30

Antal: 8 portioner   Ingredienser:2 marängbottnar, 24 cm i diameter3 dl vispgrädde2 dl lätt crème fraiche½ dl Florsocker50 g daimkulor¾ dl chokladsås1 ½ liter (750 g) jordgubbar   Gör så här: Lägg en marängbotten i en springform.Ringla över...

Av Maria - Lördag 13 juli 06:45

Antal: 4 glas   Ingredienser: ½ liter (250 g) jordgubbar¾ dl Finkornigt Strösocker1 ½ dl tequila   Gör så här: Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt.Häll upp i fyra glas. Garnera eventuellt med en jordgubbe....

Av Maria - Fredag 12 juli 13:00

Antal: 2 burkar   Ingredienser:500 g rabarber 500 g Syltsocker 2 tsk kardemumma, malen 1 vaniljstång   Gör så här:Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma i en gryta.Dela vaniljstången på mitten och...

Av Maria - Fredag 12 juli 07:00

Jäsning:  30 minuter + 45 minuter Ugn: 225 grader, 8-10 minuter   Ingredienser: 1 påse torrjäst för söta degar 5 dl mjölk 15 dl specialvetemjöl 150 g rumsvarmt smör 1 tsk salt 1 dl strösocker 1½ tsk malen kardemumma Fyllning...

Av Maria - Torsdag 11 juli 12:15

Ingredienser: 250 g hallon 1 ägg 1 1/4 dl Syltsocker 25 g smör, rumstempererat   Gör så här: Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad ka...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se