Alla inlägg under juni 2018

Av Maria - 29 juni 2018 09:30




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
1 ananas

2 päron

2 äpplen

4 jordgubbar

1 persika

3 msk flytande honung


Topping:

1 dl jordnötter

½ dl pekannötter


Tillbehör:

Glass


Gör så här:

Skala och skiva ananasen.

Dela päronen, äpplena och jordgubbarna på mitten.

Skiva persikan.

Pensla snittytorna med honung och lägg på grillen.

Grilla tills frukten får fin, grillad yta.

Rosta nötterna lätt i en stekpanna.

Lägg upp den grillade frukten och de grillade jordgubbarna på tallrikar.

Strö över de rostade nötterna.


Servering:

Servera de grillade frukterna med glass.




ANNONS
Av Maria - 29 juni 2018 06:00




Antal: 2 portioner


Ingredienser:

2 fläskkarréskivor

Salt

Nymalen svartpeppar

4 skivor surdegsbröd

2 msk majonnäs

20 g fina salladsblad

1/3 gurka


Picklad rödlök:

1 dl vatten

½ dl socker

2 msk ättikssprit (12%)

1 rödlök, tunt skivad


Chuthey:

3 nektriner

3/4 strösocker

2 msk vitvinsvinäger

½ färsk jalapeño eller 1 grön chili, urkärnad och hackad


Gör så här:

Chutney:

Skär bitar av nektarinerna runt kärnan.

Tärna bitarna och lägg i en kastrull med socker, vinäger och jalapeño.

Låt koka ihop till en marmeladliknade chutney.


Picklad rödlök:

Rör ihop vatten, strösocker och ättikssprit.

Skiva rödlöken tunt och låt dra i lagen ca 30 minuter.


Salta och peppra köttskivorna.

Grilla brödskivorna till fin färg och köttet tills det är genomgrillat.

Skär köttet i sneda tunna skivor.

Bred majonnäs på två av bröden och toppa med sallad, köttskivor, chutney, hyvlad gurka och picklad rödlök.

Lägg på de andra brödskivorna och servera direkt.




ANNONS
Av Maria - 28 juni 2018 20:00

Antal: 8 portioner


Ingredienser:

5 dl couscous

½ kruka mynta

1 liten knippe persilja

1 påse småbladig sallad, 75 g

4 msk olivolja

1 citron, färskpressad saft

1 ask jordgubbar, ca 250 g

150 g fetaost

Färsk mynta


Gör så här:

Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

Låt kallna.

Strimla myntan och persiljan.

Blanda couscous, mynta, persilja och sallad.

Ringla över oljan och citronsaften.

Toppa med jordgubbar.

Smula över fetaosten, garnera gärna med mynta.

Av Maria - 28 juni 2018 19:45

Mängd: 1 burk


Ingredienser:
1 dl ättika

1½ dl strösocker

3 dl vatten

1/4 blomkål

1 morot

1 silverlök

1 tsk gula senapsfrön

2 lagerblad


Gör så här:
Vispa ihop ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp.

Hyvla blomkål på en mandolin, skala och skiva moroten tunt.

Skiva löken eller skär den i tunna klyftor.

Varva grönsakerna med senapsfrön i en burk och lägg i lagerbladen.

Häll på lagen, sätt på loch och låt stå och dra i minst ett par timmar.

Förvar i kylen.


Läcker blandning av grönsaker som passar till mycket.

Av Maria - 28 juni 2018 18:30




Antal: 4 lunchportioner eller 10 bufféportioner

Ugn: 150 grader, ca 1 timme + 200 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

500 g små tomater i olika färger

2 msk olivolja

2 msk honung

Ca ½ tsk salt

En sats hemgjord eller färdig smördeg

1 dl créme fraiche

50 + 50 g fetaost

2 klyftor vitlök, hackade

Olivolja

Färsk rosmarin

Ägg att pensla med


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Halvera tomaterna och blanda med olivolja, honung och salt.

Låt dem torka i ugnen en 1 timme.


Lägg smördegen på bakplåtspapppersklädd plåt.

Skär en skåra till hälften genom degen, ca 2 cm från kanten, på smördegens alla sidor.

Mixa/mosa créme fraiche och 50 g fetaost till en smet och bred ut den på smördegen, undvik kanterna.

Skär vitlöksklyftorna i lövtunna skivor och blanda med lite olivolja.


Ta ut tomaterna ur ugnen och höj värmen till 200 grader.

Lägg tomaterna på fetaoströran och strö över vitlöken och lite rosmarin.

Smula resterande 50 g fetaost över tomattarten.

Pensla kanten med ägg.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills smördegen fått fin färg.




Av Maria - 28 juni 2018 15:30

Antal: 16 bitar

Ugn: 150 grader, 1 tim och 15 minuter


Ingredienser:

3 ägg

3 dl rårörsocker

4 dl skalade, finrivna färska rödbetor (ca 300 g)

2 dl neutral olja

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk malen kardemumma

2 tsk malen kanel

½ tsk malen nejlika

1 tsk vaniljsocker


Topping:

100 g philadelphiaost

50 g smör, rumsvarmt

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

10 jordgubbar, i klyftor

5 karameller, werthes´s original


Gör så här:

Smörj och bröa en kakform som rymmer minst 1½ liter.

Vispa lägg ihop äggen och socker.

Rör ner rödbetor och olja.

Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, häll i kakformen.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 15 minuter.

Kontrollera att kakan är torr med en sticka.

Låt kakan svalna.


Vispa philadelphia, smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp.

Bred krämen på den svala kakan och garnera med jordgubbar och krossade karameller.


Tips!

Gott att bröa formen med kokosflingor istället för ströbröd.

Av Maria - 28 juni 2018 05:45




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

800 g ryggbiff i skivor

Valfri marinad

2 tsk flingsalt

1 tsk nymalen svartpeppar

1 kg sötpotatis


Fetaostsalsa:
1 liten gurka

1 salladslök

150 g fetaost

1 dl hackad dill

½ dl olivolja

½ citron, pressad saft


Gör så här:

Marinera köttet i någon marinad.

Skala sötpotatisen och skär i 1 cm skivor.

Skala och tärna gurkan fint, strimla salladslöken.

Vänd varsamt runt gurka och salladslök med smulad fetaost, dill, olja och citronsaft.

Grilla potatisen tills den är mjuk och har fin färg.

Grilla köttet till fin färg med rosa mitt.

Låt vila innan servering.

Skeda fetaostsalsan över den nygrillade sötpotatisen och servera till köttet.




Av Maria - 27 juni 2018 20:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 175 grader, ca 35 minuter


Ingredienser:

ca 4 dl grovt salt

1 kg färskpotatis, jämnstora


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Häll saltet i en ugnsfast form.

Tvätta potatisen ren och tryck ner den, ungefär till hälften, i saltet.

Baka potatisen i mitten av ugnen tills den är mjuk, ca 35 minuter.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se