Direktlänk till inlägg 22 augusti 2018

Kyckling katsu curry

Av Maria - 22 augusti 2018 08:21

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
4 kycklingbröstfiléer, ca 600 g

1½ dl vetemjöl

1 tsk salt

½ tsk nymald svartpeppar

2 ägg

150 g panko-ströbröd

Olja till stekning


Currysås:

1 gul lök

2 cm färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

2-3 msk vetemjöl

5 dl hönsbuljong

1 msk risvinäger

3 msk ljus soja

1 msk honung


Tillbehör:
4 dl ris

250 g gröna sojabönor

1-2 salladslökar, tunt skivade


Gör så här:

Currysås:
Strimla löken tunt.

Skala ingefära och vitlök och riv dem fint på rivjärn.

Stek lök, vitlök och ingefära i olja itlls löken börjar mjukna.

Tillsätt curryn och stek ytterligare några minuter tills det börjar dofta curry.

Strö över mjölet och blanda runt.

Tillsätt buljongen och låt sjuda i ca 10 minuter, rör då och då.

Smaka av emd risvinäger, soja, honung och ev. lite mer curry.


Tillbehör:

Koka riset och bönor var för sig enligt anvisningarna på förpackningarna.


Lägg kycklingfiléerna mellan plastfolie och banka dem lite med en köttbankare eller stekpanna.

Blanda mjöl, salt och peppar.

Vänd filéerna i mjöl och sedan i söndervispat ägg och tills sist i ströbrödet.

Stek kycklingfiléerna i olja ca 4 minuter på var sida tills de är gyllene och genomstekta.

Skär dem i skivor och servera strax med ris, bönor och currysås.

Strö rikligt med skivad salladslök över rätten.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Av Maria - Söndag 14 juli 06:30

Antal: 8 portioner   Ingredienser:2 marängbottnar, 24 cm i diameter3 dl vispgrädde2 dl lätt crème fraiche½ dl Florsocker50 g daimkulor¾ dl chokladsås1 ½ liter (750 g) jordgubbar   Gör så här: Lägg en marängbotten i en springform.Ringla över...

Av Maria - Lördag 13 juli 09:15

Antal: 4 portioner Ugn: 225 grader, ca 20 minuter   Ingredienser:1 frp kokta svarta bönor (380 g), avsköljda 300 g nötfärs1 liten gul lök, finhackad1 ägg1 tsk torkad timjan1 tsk salt½ tsk cayennepeppar60 g chèvre1 kg morötter1 msk olivoljafling...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se