Direktlänk till inlägg 23 augusti 2018

Snabbakat formbröd

Av Maria - 23 augusti 2018 12:09

Antal: 1 bröd

Ugn: 200º, ca 15 minuter + ca 15 minuter

Jäsning: 35 minuter


Ingredienser:

25 g jäst

1 msk olja

2½ dl vatten

1 tsk salt

2 tsk socker

1 dl vetekli

ca 6 dl vetemjöl


Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke.

Blanda olja och vatten.

Värm till fingervärme, 37º.

Häll degspadet över jästen.

Rör tills den är upplöst.

Blanda i alla ingredienser.

Rör tills allt är väl blandat.

Häll degen i en smord bakform, 1½ liter.

Låt den jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek eller ca 35 minuter.


Gräddning:
Grädda brödet på galler på botten av ugnen i 200º, ca 15 minuter.

Flytta upp gallret en fals.

Grädda ytterligare drygt 15 minuter.


Låt brödet stå kvar i formen några minuter.

Stjälp upp det på galler.

Låt brödet kallna inlindat i bakduk.


Förvaring:

I brödburk eller plastpåse ca 5 dagar.

I frys ca 1 år.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 14 juli 06:30

Antal: 8 portioner   Ingredienser:2 marängbottnar, 24 cm i diameter3 dl vispgrädde2 dl lätt crème fraiche½ dl Florsocker50 g daimkulor¾ dl chokladsås1 ½ liter (750 g) jordgubbar   Gör så här: Lägg en marängbotten i en springform.Ringla över...

Av Maria - Lördag 13 juli 06:45

Antal: 4 glas   Ingredienser: ½ liter (250 g) jordgubbar¾ dl Finkornigt Strösocker1 ½ dl tequila   Gör så här: Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt.Häll upp i fyra glas. Garnera eventuellt med en jordgubbe....

Av Maria - Fredag 12 juli 13:00

Antal: 2 burkar   Ingredienser:500 g rabarber 500 g Syltsocker 2 tsk kardemumma, malen 1 vaniljstång   Gör så här:Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma i en gryta.Dela vaniljstången på mitten och...

Av Maria - Fredag 12 juli 07:00

Jäsning:  30 minuter + 45 minuter Ugn: 225 grader, 8-10 minuter   Ingredienser: 1 påse torrjäst för söta degar 5 dl mjölk 15 dl specialvetemjöl 150 g rumsvarmt smör 1 tsk salt 1 dl strösocker 1½ tsk malen kardemumma Fyllning...

Av Maria - Torsdag 11 juli 12:15

Ingredienser: 250 g hallon 1 ägg 1 1/4 dl Syltsocker 25 g smör, rumstempererat   Gör så här: Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad ka...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se