Direktlänk till inlägg 3 november 2018
Antal: 1 stor burk
Ingredienser:
300 g laxfilé (utan skinn)
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 liten rödlök
10 cm purjolök (det gröna)
½ gul lök
10 svartpepparkorn
10 kryddpepparkorn
10 enbär
1 liten morot
Gör så här:
Koka upp ättika, socker, vatten samt pepparsorterna och enbär.
Låt sjuda i fem minuter under lock, dra sedan lagen åt sidan för att kallna.
Strimla löksorterna och skär moroten i tunna slantar.
Skär laxen i små portionsbitar, ungefär lika stora som bitarna till inlagd sill.
Varva lök, morot och lax i rengjorda glasburkar med lock och slå sedan på lagen med kryddorna så att det täcker.
Förslut och låt stå i minst två dygn innan provsmakning.
Du har väl inte missat att du på samma sätt som du lägger in sill kan lägga in lax?
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|