Direktlänk till inlägg 21 december 2018
Antal: 6 bufféportioner
Ingredienser:
150 g färsk grönkål
1½ msk olivolja
1 tsk flingsalt
3 apelsiner
½ dl pumpakärnor
Svartpeppar
Flingsalt
1 rödlök
1 dl vatten
½ dl strösocker
2 msk ättiksprit (12 %)
Gör så här:
Skär löken tunt, gärna på mandolin.
Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret smält.
Lägg ner löken och låt stå minst 30 min.
Riv grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en skål.
Krama runt med olja och salt tills de mjuknat lite.
Skala apelsinerna med en vass kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje filé för sig.
Rosta pumpakärnorna tills de doftar och börjar poppa.
Vänd ihop grönkålen med apelsinklyftorna och den picklade löken.
Strö över pumpakärnorna, dra ev ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|