Direktlänk till inlägg 21 december 2018
Antal: 6 bufféportioner
Ingredienser:
150 g färsk grönkål
1½ msk olivolja
1 tsk flingsalt
3 apelsiner
½ dl pumpakärnor
Svartpeppar
Flingsalt
1 rödlök
1 dl vatten
½ dl strösocker
2 msk ättiksprit (12 %)
Gör så här:
Skär löken tunt, gärna på mandolin.
Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret smält.
Lägg ner löken och låt stå minst 30 min.
Riv grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en skål.
Krama runt med olja och salt tills de mjuknat lite.
Skala apelsinerna med en vass kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje filé för sig.
Rosta pumpakärnorna tills de doftar och börjar poppa.
Vänd ihop grönkålen med apelsinklyftorna och den picklade löken.
Strö över pumpakärnorna, dra ev ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|