Direktlänk till inlägg 27 december 2018

Frukostbullar med juice & nötter (Glutenfri)

Av Maria - 27 december 2018 14:09

Antal: 20-22 bröd

Jäsning: ca 30 minuter + 15-30 minuter

Ugn: 250 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

50 g jäst

5 dl grönsaksjuice

2 msk olivolja

½-1 tsk salt

1 msk fiberhusk

2 dl quinoaflingor

1 dl grovhackad nötmix

ca 1 liter (600 g) glutenfri mjölblandning


Garnering:

Quinoaflingor


Gör så här:

Smula ner jästen i degbunken.

Värm grönsaksjuicen till fingervärme, 37 grader.

Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt salt, fiberhusk och quinoaflingor.

Rör om och låt svälla ca 10 minuter.

Blanda ner grovhackad nötmix och hälften av mjölet.

Arbeta degen kraftigt i maskin.

Tillsätt resten av mjölet men spara lite till utbakningen.

Fortsätt att arbeta degen tills den är slät och smidig.

Täck med bakduk och låt degen jäsa ca 30 minuter.


Utbakning:
Strö resten av mjölet på arbetsbänken och knåda degen lätt.

Dela degen, forma till två knubbiga längder och dela varje i 10-11 jämnstora delar.

Doppa snittytan i quinoaflingor och placera dem på bakpappersklädd plåt.

Täck över och låt jäsa övertäckt i 15-30 minuter.


Grädding:

Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.

Låt svalna under bakduk.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:16

Ingredienser:500 g päron, skalade och urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)1 vaniljstång2 tsk Vaniljsocker Fairtrade   Gör så här:Blanda päron och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3–10 minuter beroende på vilke...

Av Maria - Onsdag 17 juli 16:13

Ingredienser: 500 g plommon, urkärnade250 g Syltsocker (ca 3 dl)2 st kanelstänger1 tsk stött kardemumma1 citron, skal och saft   Gör så här: Skölj, rensa och dela frukten.Blanda plommon och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. ...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:45

        Antal: ca 8-10 personer Ugn: 150 grader, 50 minuter   Ingredienser: 225 g smör 3½ dl ljusbrunt farinsocker 2 nektariner, skivade 150 g blåbär eller björnbär 1 lime 4 ägg 3½ dl vetemjöl 1 tsk malen kardemumma Sa...

Av Maria - Tisdag 16 juli 09:00

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter   Ingredienser:2 morötter, skalade och slantade1 gul lök, hackad2 msk olivolja7 dl vatten500 g krossade tomater1 kycklingbuljongtärning½–1 msk honung½ msk balsamvinäger½ tsk salt½ tsk nyma...

Av Maria - Söndag 14 juli 09:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser:200 g morötter200 g vitkål1 gul lök250 g broccoli1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta, finriven2 msk fisksås2 msk japansk soja1 msk strösockerca 8 dl kokt ris (ca 3 dl okokt)½ dl cashewnöttersalt Till servering:4 ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se