Direktlänk till inlägg 9 februari 2019
Ingredienser:
2-3 kg fasta päron
Lag:
1½ liter vatten
1 kg strösocker, 12 dl
4-5 bitar ingefära
Gör så här:
Koka upp lagen, låt den koka några minuter och ställ åt sidan.
Skrapa skaften på päronen, skala dem och skär ett kryss där blomfnaset suttit.
Lägg päronen hela, eller delade och urkärnade, i lagen, koka upp och sjud frukten mjuk - under lock.
Tag upp med hålslev och lägg frukten i glasburk eller frysförpackning.
Slå över lagen och täck över.
Den som inte är säker på förvaringstemperaturen, rör ut 1 krm natriumbensoat/liter lag.
Päronen kan också läggas i konserveringsburkar och hermetiseras 20 minuter i 80 grader.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|