Direktlänk till inlägg 15 februari 2019
Ingredienser:
1 kg asiagurka
1 tsk salt
Lag:
2½ dl ättika, 12%
2½ dl vatten
4 dl socker
3 bitar muskotblomma
2 bitar färsk eller torkad ingefära
3 tsk gula senapsfrön
Gör så här:
Skala gurkorna, skär dem i bitar och lägg i en kastrull.
Slå över vatten så att det täcker, salta och förväll gurkorna mjuka, ca 5 minuter.
Tag upp gurkorna och låt dem svalna.
Blanda lagen, koka upp och skumma den väl.
Lägg gurkorna i burkar/glas, slå över den heta lagen och sätt på täta lock.
Ställ svalt ett par dagar.
Häll av lagen i en kastrull, koka upp den på nytt med kryddorna och låt kallna.
Slå lagen över gurkorna, täck och förvara svalt.
Behöver mogna minst 1 vecka.
Gurkor kan jäsa om råvaran inte hållit bra kvalitet, fått för svag ättikslösning eller placerats för varmt.
Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja. Vaniljyoghurt och skivad banan. Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...
Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|