Direktlänk till inlägg 16 februari 2019
Antal: ca 25 stycken
Ugn: 200 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
Mördeg:
100 g smör, kylskåpskallt
2½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 krm salt
1 äggula
Ev. lite vatten, kallt
Kristyr:
2 äggvitor
250 g (ca 4 dl) florsocker
½ tsk ättikssprit, 12%
Pastafärger
Gör så här:
Kör alla ingredienser till mördegen i en matberedare till en smidig deg.
Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen, 2-3 mm tjock, på mjölat bakbord och stansa ut kakor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Låt dem svalna på plåten.
Kristyr:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en torr och ren metallbunke.
Sikta ner florsocker i äggvitan och tillsätt ättiksspriten.
Fortsätt vispa tills kristyren är tjock och smidig.
Dela upp kristyren i så många skålar som du har färger och färga varje del kristyr med lite pastafärg.
Fyll spritspåsar med hälften av varje färg.
Dessa används till att spritsa kantlinjer med.
Tillsätt lite vatten till resten av kristyren för att göra dem något lösare.
Dessa används för att fylla ut de större ytorna på kakorna.
Var försiktig så att den inte blir för lös.
Fyll spritspåsar med den lösare kristyren.
Nu ska du ha en spritspåse med lite tjockare kristyr och en med lösare, två för varje färg.
Spritsa längs kanten på kakorna med den tjockare kristyren.
Spritsa sedan innanför kanterna med den lösare kristyren.
Mönster gör du med den lösare kristyren.
Låt kakorna stelna i rumstemperatur.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|