Alla inlägg under februari 2019

Av Maria - 22 februari 2019 11:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 g kycklingfärs
1 tsk salt
2 msk sweet chilisås
3 msk
3 msk hackat färsk koriander
1 dl neutral olja
200 g broccoli
300 g nudlar
200 g spetskål
morötter
lime
1 tsk fisksås
2 msk sesamolja
 
Gör så här:

Rör ihop färs, salt, havregryn, chilisås, sesamfrön och koriander.

Forma till ovala biffar.

Stek i olja i ganska hög värme, 3–4 minuter på varje sida eller tills biffarna är gyllene och helt genomstekta inuti.


Nudelsallad:

Strimla spetskålen fint.

Skala morötterna och skär dem i riktigt tunna stavar.

Ansa broccolin och skär den i smala bitar på längden.

Förväll hastigt i lättsaltat vatten.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

Blanda nudlar och broccoli.

Vänd i strimlad spetskål och morötter.

Gör en dressing av limesaft, zest, fisksås och sesamolja.

Häll över nudelsalladen och servera till kycklingbullarna.

Av Maria - 22 februari 2019 11:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 förp Juicy vegan burger, Garant 4x125 g
2 msk matolja
4 skivor hamburgerost
4 hamburgerbröd
4 krispiga salladsblad
1 dl avokadomajonnäs
50 g krossade nachochips
150 g smulad fetaost


Avocadomajonnäs:
1 dl majonnäs
1 avokado
½ pressad citron
1 krm cayennepeppar


Gör så här:
Mixa allt till avocadomajonnäsen och smaka av med salt.

Stek burgarna i lite olja på båda sidorna.

Lägg på en skiva cheddarost och lägg i hamburgerbröd med avokadomajonnäs, sallad, nachochips och fetaost.

Av Maria - 22 februari 2019 05:45

Ingredienser:

1 kg hallon, 2 liter

400-700 g socker, 5-8 dl

1 rågat krm natriumbensoat


Gör så här:

Rensa bären och varva dem med socker i en stor bunke.

Ställ kallt över natten så de saftar sig.

Rör bär och socker tills sockret löst sig eller kör i hushållsmaskin.

Tillsätt bensoatet utrört i lite sylt om sockermängden är under 7 dl.

Häll upp i rena, bensoatsköljda burkar och sätt på lock.

Eller lägg i frysförpackningar av lagom storlek - utan bensoat.

Av Maria - 21 februari 2019 21:25




Mängd: 1½ dl


Ingredienser:

2½ kiwi

125 g gurka

1 msk granatäppelkärnor

1 limeskiva till garnering


Gör så här:
Pressa kiwi och gurka till en C-vitamindrink.

Rör gärna i 1 msk granatäppelkärnor och garnera med en limeskiva.




Av Maria - 21 februari 2019 21:00




Antal: ca 50 stycken

Ugn: 200 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:
1 ask bregott (grön, 300 g), rumsvarm

2½ dl maizena majsstärkelse

3 dl vetemjöl

1½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Ställ ut småkaksformar på två plåtar.

Blanda snabbt ihop alla ingredienser.

Rulla små bollar av degen och lägg dem i formarna.

Grädda kakorna mitt i ugnen tills de fått färg, ca 10 minuter.




Av Maria - 21 februari 2019 11:15




Antal: 2 portioner


Ingredienser:

1 avokado
4 dl fryst tärnad mango
2 dl äppelmust
1 påse spenat 65 g
juice av 1⁄2 lime


Topping:
rostade kokosflakes och blandade kärnor och frön


Gör så här:
Mixa alla ingredienser till en slät smoothie.

Lägg i skålar.

Toppa med exempelvis kokosflakes och frömix.




Av Maria - 21 februari 2019 11:00




Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Chorizosmul:
300 g färsk chorizo (eller vegochorizo
het 240 g, Garant)
2 msk matolja
1 påse nachos
100 g riven ost


1 hackad rödlök
1 skivad jalapeño
1 tärnad tomat
150 g smulad fetaost
1 lime i klyftor
1 kruka koriander


Gör så här:
Smula ner korvarna och stek gyllene i lite olja.

Lägg ut nachochipsen på en plåt och strö chorizosmul och riven ost över.

Ställ på grillen och stäng locket ca 5–10 minuter tills osten börjat smälta.

Vid servering toppa med rödlök, jalapeno, tomat, fetaost, limeklyftor och koriander.


Skafferitömning:
Blanda gärna olika sorters nachos!

Ofta har man flera påsar i skafferiet med lite kvar.

Perfekt för en nachoroast.

Det går också bra att använda olika sorters ost i receptet.

Man tager vad man haver och så blir det jättegott!

Det här är ett sånt recept.




Av Maria - 21 februari 2019 05:30

Ingredienser:

1 kg väl mogna björnbär, 2 liter

350-750 g socker, 4-9 dl

1 rågat krm natriumbensoat


Gör så här:

Rensa bären noga och varva med socker i syltgrytan.

Låt stå svalt några timmar att safta sig.

Hett upp långsamt och koka 15-20 minuter.

Rör inte men skaka grytan då och då för jämn upphettning.

Tag grytan från plattan, skumma väl och tillsätt bensoatet utrört i lite het sylt - om sockermängden är mindre än 7 dl.

Ös upp i varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards