Direktlänk till inlägg 9 mars 2019
Ingredienser:
300 g späda morötter
200 g små syltlökar
300 g gurka
100 g blomkålsbuketter
Lag:
2 dl ättikssprit
3 dl vatten
1½ dl socker
Konserveringsmedel
Gör så här:
Ansa grönsakerna och skär i fina bitar.
Skala lökarna.
Blanda alla ingredienser till lagen, utom konserveringsmedlet, och koka upp.
Lägg i lökarna när sockret smält och låt dem koka 4-5 minuter.
Skumma väl.
Lägg i morötterna och koka dem 3-4 minuter.
Tillsätt gurka och blomkål.
Tag upp grönsakerna och lägg dem i rena, varma burkar.
Koka upp lagen på nytt, skumma och tillsätt konserveringsmedel.
Häll lagen över grönsakerna och sätt på lock.
Låt mogna ett par veckor.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|