Direktlänk till inlägg 18 mars 2019
Måndag:
Rödbetssoppa med en klick smetana och ryskt rågbröd.
Blåbärssmulpaj med vaniljsås.
Tisdag:
Pistagepanerad kyckling: Doppa kycklingfiléer i ägg och pistagehack. Stek i ugn ca 20 minuter. Couccous med olja, marinerade tomater, färsk oregano.
Fruktsallad på äpple, päron och jordgubbar med bitar av en god buffelmozzarella i.
Onsdag:
Wokade glasnudlar och grönsaker, smaksätt med sweet chilisås, soja och sesamolja. Strö tärnad feta och cashewnötter över.
Färsk frukt i säsong.
Torsdag:
Vitlöksmarinerade halstrade tofuskivor, rödkålscoleslaw och rostade vita bönor.
Fruktbollar: Mixa torkade fikon, aprikoser och färska dadlar. Rör ner lite solrosfrö och rulla i kokos.
Fredag:
Tacokväll: Majsskal med tacokryddad köttfärs med majsröra, guacamole, sallad, tomat, lök, osv.
Egen blåbärsglass: Mixa 250 g frysta blåbär med 250 g vaniljkesella, servera genast.
Lördag:
Kasslergryta med surkål: Hacka 1 lök och 1 äpple och fräs med 1 burk surkål (600 g), slå på 6 dl hönsbuljong, 10 stötta enbär och lagerblad. Lägg i 400 g strimlad kassler och 1 skivad fläskkorv. Låt puttra ca 20 minuter.
Koka upp 4 klyftade äpplen i 3 dl koncentrerad flädersaft, 2 dl vatten + 1 vaniljstång. Låt svalna i lagen och ät med vaniljkesella.
Söndag:
Pannbiff med lök, kokt potatis och gröna bönor.
Päronkaka: Klyfta 5 päron, lägg i ugnsform. 2 tsk malen kardemumma, lite calvados och smuldeg över. Grädda i ca 25 minuter 200 grader. Vispad grädde till.
Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja. Vaniljyoghurt och skivad banan. Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...
Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|