Direktlänk till inlägg 26 mars 2019
Antal: 32 stycken
Jäsning: 40 minuter + 30 minuter
Ugn: 250 grader
Ingredienser:
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1 dl rörsocker
0.5 tsk salt
770 g Lailas blå mjölmix ca 14 dl
Fyllning:
150 g smör
1 dl mörkt muscovadosocker
100 g mörk choklad
Pensling:
ägg
mandelspån
Gör så här:
Smula ner jästen i en skål.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
Värm till 37°.
Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt rörsocker, salt och mjölmix, och arbeta ihop till en deg.
Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Fyllning:
Rör ihop rumsvarmt smör och muscovadosocker.
Ta upp degen och dela den i två bitar.
Kavla ut varje bit till en platta, 45x30.
Bred på fyllning och strö över hackad choklad.
Vik över degen till en dubbel platta.
Skär varje platta i 16 remsor.
Snurra dem försiktigt till knutar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta, 30 minuter.
Sätt in i ugnen tills de fått en fin färg.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|