Direktlänk till inlägg 30 mars 2019
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, tills de fått fin färg
Ingredienser:
450 g kungskrabba, orensad
½ klyfta vitlök
1 dl crème fraiche
1 msk konjak
½ tsk tomatpuré
Paprikapulver, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Stänk tabasco, kan uteslutas
1 msk dill, hackad
1 msk hackad färsk koriander, kan uteslutas
1/4 lime, zest
1-2 tsk limesaft
4 skivor vitt formbröd
1½ dl finriven parmesan eller västerbottensost
4 tsk ströbröd
AVOKADOSALLAD:
1 avokado, i skivor
2 salladslökar, tunt skivade
8 körsbärstomater, klyftade
1 selleristjälk, tunt skivad
1 dl löst packade korianderblad
DRESSING:
½ lime, saften
1 msk neutral matolja
3/4 lime, zest
Salt efter smak
Vitpeppar, efter smak
TILL SERVERING:
Dillkvistar eller färsk koriander
Gör så här:
Sätt ugnen på grill, 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till salladen utom avokado och koriander.
Häll på dressingen strax innan servering.
Rensa krabban.
Gnid en stekpanna eller kastrull med vitlöksklyftan.
Lägg i crème fraiche, konjak, tomatpuré och torra kryddor och koka upp.
Koka ihop något.
Lägg i krabban och örtkryddorna och låt det bli genomvarmt.
Smaka av med lime.
Hit kan du förbereda.
Kantskär brödet och skär skivorna i trekanter.
Lägg på krabbstuvning på trekanterna och toppa med riven ost och ströbröd.
Grädda toasterna högt upp i ugnen i några minuter tills de får fin färg.
Lägg upp sallad på tallrikar tillsammans med avokado och koriander och arrangera två krabbtoaster på varje tallrik.
Dekorera med dill eller koriander.
Servera genast.
Tips!
Det går också bra att lägga stuvningen i krustader och grilla, eller i kokotter för den som inte tål vetemjöl.
Uteslut då även ströbröd.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|