Direktlänk till inlägg 30 mars 2019

Gratinerad kungskrabba med avokadosallad

Av Maria - Lördag 30 mars 12:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, tills de fått fin färg


Ingredienser:

450 g  kungskrabba, orensad
½ klyfta  vitlök
1 dl  crème fraiche
1 msk  konjak
½ tsk  tomatpuré
Paprikapulver, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Stänk  tabasco, kan uteslutas
1 msk  dill, hackad
1 msk  hackad färsk koriander, kan uteslutas
1/4 lime, zest
1-2 tsk  limesaft
4 skivor  vitt formbröd
 dl  finriven parmesan eller västerbottensost
4 tsk  ströbröd

 



AVOKADOSALLAD:
1  avokado, i skivor
2  salladslökar, tunt skivade
8  körsbärstomater, klyftade
1  selleristjälk, tunt skivad
1 dl  löst packade korianderblad


DRESSING:
½  lime, saften
1 msk  neutral matolja
3/4  lime, zest
Salt efter smak

Vitpeppar, efter smak


TILL SERVERING:
Dillkvistar eller färsk koriander

 

Gör så här:


Sätt ugnen på grill, 200 grader.

Blanda ihop alla ingredienser till salladen utom avokado och koriander.

Häll på dressingen strax innan servering.

Rensa krabban. 
Gnid en stekpanna eller kastrull med vitlöksklyftan.

Lägg i crème fraiche, konjak, tomatpuré och torra kryddor och koka upp.

Koka ihop något.

Lägg i krabban och örtkryddorna och låt det bli genomvarmt.

Smaka av med lime.

Hit kan du förbereda. 


Kantskär brödet och skär skivorna i trekanter.

Lägg på krabbstuvning på trekanterna och toppa med riven ost och ströbröd. 
Grädda toasterna högt upp i ugnen i några minuter tills de får fin färg.

Lägg upp sallad på tallrikar tillsammans med avokado och koriander och arrangera två krabbtoaster på varje tallrik.

Dekorera med dill eller koriander.

Servera genast. 


Tips! 

Det går också bra att lägga stuvningen i krustader och grilla, eller i kokotter för den som inte tål vetemjöl.

Uteslut då även ströbröd.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se