Alla inlägg under mars 2019

Av Maria - Fredag 15 mars 19:45




Ingredienser:

2 kg frukt

400 g socker, ca 5 dl

1 påse certo fryspulver


Gör så här:

Håll frukten någon minut i kokande vatten, skala och skär den fint.

Lägg fruktmassan i en rymlig bunke.

Blanda socker och fryspulver, strö över och rör tills sockret löst sig.

Lägg upp i frysförpackningar av lagom storlek.




ANNONS
Av Maria - Fredag 15 mars 17:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

900 g fast potatis


Tzatziki:

1 gurka

1 vitlöksklyfta

2 dl matyoghurt

Salt

Peppar


Fritters:

500 g broccolil

2 dl riven grana padano

4 ägg

1½ dl vetemjöl

½ tsk salt

3 msk pesto arrabbiata

3 msk smör


½ röd lök

4 tomater


Gör så här:

Koka potatisen.


Tzatziki:

Riv gurkan grovt.

Lägg i ett durkslag och låt rinna av.

Pressa ur vätskan.

Skala och riv vitlöken och blanda den med yoghurt, gurka, salt och peppar.


Fritters:

Skär broccolin i bitar och mixa den i en matberedare ganska fint (eller riv broccolin på rivjärn).

Riv osten.

Blanda ägg, mjöl, salt, pesto och ost, vänd ner broccolin.

Forma till biffar och stek dem i omgångar i smöret i en stekpanna.


Skala löken, skiva den och tomaterna.

Servera fritters med potatis, tzatziki, lök och tomater.

ANNONS
Av Maria - Fredag 15 mars 17:00




Mängd: 2 dl


Ingredienser:

1/4 liten kålrot, 125 g

1 morot

3-4 broccolibuketter med stjälkar, 125 g

1 näve maskrosblad

2 små äpplen

Isbitar


Gör så här:

Pressa grönsakerna och äpplet till juice och mixa juicen tillsammans med några isbitar.

Servera i ett högt glas och garnera gärna med maskrosblad.




Av Maria - Fredag 15 mars 15:00

Till 4 personer:

1 rökt andbröst

1 blomkål

2 dl mjölk

2 dl grädde

200 g små tomater

2 msk olivolja

1 krm timjan

salt

peppar

 

Gör så här:

Skiva tomaterna. Smörj en plåt med olivolja och lägg ut tomaterna. Krydda med timjan, salt och peppar. Torka dem i ugnen på 75°C i 2 timmar.

Ansa och koka blomkålsbukettter i mjölken och grädden till dess de blivit mjuka.

Sila ifrån vätskan och kör blomkålen i en matberedare, tillsätt salt och peppar samt gräddmjölken och mixa till en lämplig konsistens.

Skiva anden tunt och servera.

Av Maria - Fredag 15 mars 04:52




Antal: 30-35 stycken

Ugn: 150 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

75 g osaltat smör, rumsvarmt

1½ dl strösocker

½ dl solrosolja

1 citron, rivet skal

2½ dl fint vetemjöl (vanligt vetemjöl går också bra)

½ tsk hjorthornssalt

1 msk vaniljsocker

Ev. 1 tsk citronarom


Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg bakplåtspapper på två plåtar.

Blanda smör och strösocker i en bunke eller i en mixer.

Tillsätt solrosoljan, lite i taget.

Blanda ner citronskalet och rör smeten pösig.

Blanda vetemjöl, hjorthornssalt och eventuellt citronarom och rör ner det i smeten.

Dela degen i två delar.

Rulla varje del till längder.

Dela längderna i ungefär 15 bitar och rulla dem till små bollar.

Lägg bollarna glest på bakplåtarna.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Kakorna ska bli blekgula och lite spruckna på ytan.




Av Maria - Torsdag 14 mars 17:00




Mängd: 2 dl


Ingredienser:

1/4 ananas, ca 125 g

10-12 vindruvor, 125 g

½ litet salladshuvud, 50 g

1 selleristjälk

Isbitar


Gör så här:

Pressa samtliga ingredienser till juice och häll i ett högt glas med isbitar.

Garnera gärna med salladsblad.




Av Maria - Torsdag 14 mars 14:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 15 minuter + ca 15 minuter


Ingredienser:

4 kycklingklubbor

2 msk olja

Salt

Peppar

2 msk sesamfrö

4 portioner äggnudlar

250 g broccoli

1 dl teriyakisås


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och ringla över oljan.

Salta och peppra och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.

Ta ut formen och strö sesamfrön över kycklingklubborna och stek ytterligare ca 15 minuter.

Koka äggnudlarna enligr anvisningen på förpackningen.

Låt rinna av i ett durkslag.

Plocka broccolin i buketter.

Skala och skiva stammen.

Lägg det i kokande saltat vatten och koka ca 4 minuter.

Låt vattnet rinna av.

Värm teriyakisåsen och blanda med nudlarna.

Servera kycklingklubborna med nudlar och broccoli.

Av Maria - Torsdag 14 mars 14:45

Ingredienser:

100 g  vit choklad
1,5 dl  grädde
5 dl  strösocker
150 g  smör
1 msk  honung
1 krm  vaniljpulver
1 tsk  kardemummakärnor, malda
Florsocker

 

Gör så här:


Rör ihop grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull.

Koka på medelvärme till 118 grader.

Detta tar ca 30 minuter. Rör om då och då. 
Ta av kastrullen. Blanda i vanilj, stött kardemumma och hackad vit choklad, låt den smälta. 
Häll upp i bakpappersklädd form.

Låt stelna i kyl.

Skär i bitar, rulla i florsocker. 

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se