Alla inlägg under mars 2019

Av Maria - Lördag 16 mars 17:15




Mängd: 2 dl


Ingredienser:

1 liten palsternacka

1 grön paprika, urkärnad

100 g vattenkrasse

½ medelstor gurka, 175 g

Isbitar


Gör så här:

Pressa grönsakerna till juice och häll i ett glas med isbitar.

Toppa gärna med hackad mynta.




ANNONS
Av Maria - Lördag 16 mars 15:00

Ugn: 175 grader, 10 minuter


Ingredienser:

10 st  kokta ägg
2 st  burkar matjessill, à 200g
2 st  krukor dill
1 stt  rödlök, finhackad
50 g  smör

 

Gör så här:


Varva hackat ägg, matjessill, dill och rödlök i en ugnsform. 
Hyvla kallt smör med osthyvel och lägg överst på sillblandningen. 
Värm i ugnen 10 minuter, 175 grader. 

ANNONS
Av Maria - Lördag 16 mars 06:00




Antal: 40-45 stycken

Ugn: 175 grader, 10-13 minuter


Ingredienser:

100 g smör, rumsvarmt

½ dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 dl potatismjöl

1½ dl vetemjöl


Garnering:

100 g mörk choklad, smält


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

Tillsätt potatis- och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en lite lös deg.

Spritsa ut degen med en sprits försedd med en stjärntyll till längder på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda längderna mitt i ugnen i 10-13 minuter.

Dela längderna i 3-4 cm långa bitar med en vass kniv direkt när de kommer ut ur ugnen.

Låt kakorna ligga kvar och kallna på plåten.

Doppa ändarna på kakorna i smält choklad.

Låt kakorna stå en stund i kylen så att chokladen stelnar.

Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock i rumstemperatur.




Av Maria - Fredag 15 mars 19:45




Ingredienser:

2 kg frukt

400 g socker, ca 5 dl

1 påse certo fryspulver


Gör så här:

Håll frukten någon minut i kokande vatten, skala och skär den fint.

Lägg fruktmassan i en rymlig bunke.

Blanda socker och fryspulver, strö över och rör tills sockret löst sig.

Lägg upp i frysförpackningar av lagom storlek.




Av Maria - Fredag 15 mars 17:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

900 g fast potatis


Tzatziki:

1 gurka

1 vitlöksklyfta

2 dl matyoghurt

Salt

Peppar


Fritters:

500 g broccolil

2 dl riven grana padano

4 ägg

1½ dl vetemjöl

½ tsk salt

3 msk pesto arrabbiata

3 msk smör


½ röd lök

4 tomater


Gör så här:

Koka potatisen.


Tzatziki:

Riv gurkan grovt.

Lägg i ett durkslag och låt rinna av.

Pressa ur vätskan.

Skala och riv vitlöken och blanda den med yoghurt, gurka, salt och peppar.


Fritters:

Skär broccolin i bitar och mixa den i en matberedare ganska fint (eller riv broccolin på rivjärn).

Riv osten.

Blanda ägg, mjöl, salt, pesto och ost, vänd ner broccolin.

Forma till biffar och stek dem i omgångar i smöret i en stekpanna.


Skala löken, skiva den och tomaterna.

Servera fritters med potatis, tzatziki, lök och tomater.

Av Maria - Fredag 15 mars 17:00




Mängd: 2 dl


Ingredienser:

1/4 liten kålrot, 125 g

1 morot

3-4 broccolibuketter med stjälkar, 125 g

1 näve maskrosblad

2 små äpplen

Isbitar


Gör så här:

Pressa grönsakerna och äpplet till juice och mixa juicen tillsammans med några isbitar.

Servera i ett högt glas och garnera gärna med maskrosblad.




Av Maria - Fredag 15 mars 15:00

Till 4 personer:

1 rökt andbröst

1 blomkål

2 dl mjölk

2 dl grädde

200 g små tomater

2 msk olivolja

1 krm timjan

salt

peppar

 

Gör så här:

Skiva tomaterna. Smörj en plåt med olivolja och lägg ut tomaterna. Krydda med timjan, salt och peppar. Torka dem i ugnen på 75°C i 2 timmar.

Ansa och koka blomkålsbukettter i mjölken och grädden till dess de blivit mjuka.

Sila ifrån vätskan och kör blomkålen i en matberedare, tillsätt salt och peppar samt gräddmjölken och mixa till en lämplig konsistens.

Skiva anden tunt och servera.

Av Maria - Fredag 15 mars 04:52




Antal: 30-35 stycken

Ugn: 150 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

75 g osaltat smör, rumsvarmt

1½ dl strösocker

½ dl solrosolja

1 citron, rivet skal

2½ dl fint vetemjöl (vanligt vetemjöl går också bra)

½ tsk hjorthornssalt

1 msk vaniljsocker

Ev. 1 tsk citronarom


Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg bakplåtspapper på två plåtar.

Blanda smör och strösocker i en bunke eller i en mixer.

Tillsätt solrosoljan, lite i taget.

Blanda ner citronskalet och rör smeten pösig.

Blanda vetemjöl, hjorthornssalt och eventuellt citronarom och rör ner det i smeten.

Dela degen i två delar.

Rulla varje del till längder.

Dela längderna i ungefär 15 bitar och rulla dem till små bollar.

Lägg bollarna glest på bakplåtarna.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Kakorna ska bli blekgula och lite spruckna på ytan.




Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se