Direktlänk till inlägg 4 april 2019

Baguetter

Av Maria - 4 april 2019 09:15

Antal: 2-3 stycken

Jäsning: 4-6 timmar (eller över natten) + 2½ timme + 1½ timme

Ugn: 250 grader + 200 grader, 30 minuter


Ingredienser:
Deg 1:
1 1/2 dl vatten
25 g aktiv vetesurdeg
150 g vetemjöl


Deg 2:
3 g jäst
1 1/2 dl vatten
2 msk Vit Sirap
360 g Manitoba Cream, vetemjöl
8 g salt

 

Gör så här:

Deg 1:

Värm vattnet till 20 °C och häll i en skål.

Tillsätt surdegen och vispa tills den är blandad med vattnet.

Arbeta in mjölet.

Täck skålen med plastfilm och låt jäsa i 4-6 timmar, eller i kylen över natten.

 

Deg 2:

Häll vattnet i en skål.

Smula ner jästen i vattnet och rör tills den löst sig.

Tillsätt sirap, deg 1 och vetemjöl och arbeta degen ordentligt i 15 minuter.

Används matberedare skall denna köras på låg hastighet.

Tillsätt saltet och arbeta degen kraftigt, hög hastighet, i 5 minuter.

Ta upp degen och lägg den i en oljad plastburk med lock och låt den vila i 2½ timme.

 

Ta upp degen på bakbord och dela den i två-tre bitar.

Låt vila under duk i 15 minuter.

 

Forma degen till baguetter.

Degen är mycket lös, så bara dra ut den till längder som läggs på en mjölad bakduk.

Dra upp duken på båda sidor om baguetterna så att de jäser uppåt och inte åt sidan.

Låt jäsa i 1½ timme.

 

Sätt ugnen på 250 °C och sätt in en plåt i ugnen.

Dra in bakplåtspapperet med baguetterna i ugnen.

Häll in en halv deciliter kallt vatten i ugnen.

Stäng ugnsluckan snabbt.

Efter 5 minuter sänks temperaturen till 200 °C.

Efter ytterligare 10 minuter öppnas ugnsluckan för att luftas.

Upprepas efter ytterligare 10 minuter.

Grädda i totalt 30 minuter.

Låt svalna på galler.

Tips!

Baguetterna kan smaksättas med 1-2 rivna vitlöksklyftor.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 15 april 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Av Maria - Måndag 15 april 14:00

Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd.   Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker.   Tisdag: Köttbullar,...

Av Maria - Måndag 15 april 11:15

Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar.   Knäckiga sesamkex.   Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...

Av Maria - Måndag 15 april 08:15

Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost.   Risi frutti.   Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn.   ...

Av Maria - Måndag 15 april 07:45

Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver.   Risi frutti   Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar.   Fruktyoghurt.   Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards