Direktlänk till inlägg 6 april 2019
Ingredienser:
300 g smör
4 dl Strösocker
1 dl Ekologisk Ljus Sirap
2 msk Glykossirap
6 dl vispgrädde
1 tsk Vaniljsocker
1 msk apelsinblomvatten
1 dl rostade hasselnötter
1 dl naturella pistagenötter
Gör så här:
Lägg alla ingredienser förutom nötterna och apelsinblomvattnet i en kastrull.
Låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 20-30 minuter.
Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt.
Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nötterna och apelsinblomvattnet.
Rör om tills de fördelat sig jämnt i kolan.
Täck en form med bakplåtspapper och häll upp kolasmeten i den.
Låt stå i kylskåpet för att stelna innan du skär upp den i bitar.
En härligt segmjuk kola med influenser från Mellanöstern där den fräscha smaken från apelsinblomvattnet får ta plats tillsammans med både hasselnötter och pistagenötter i en färgsprakande smaksensation.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|