Direktlänk till inlägg 26 juni 2019
Antal: ca 12 normalstora
Ugn: 225 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
100 g margarin
¾ dl mjölk
1½ dl Råsocker eller Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 msk Marsanpulver eller 1 ½ msk potatismjöl
1 tsk Vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
Förslag på olika fyllningar:
½ g saffran, 2 msk kakao, 1 ½ dl hackad choklad, rivet skal från 1 citron, 1 ½ dl färska eller djupfrysta bär, 2–3 tsk pepparkakskryddor, 1 ½ dl russin eller varför inte Kaneldoppade äppleklyftor
Förslag på olika garneringar:
Doftat florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockre, Glasyr på 2 dl Florsocker eller Flor med chokladsmak, Pärlsocker, Mandel och nötter eller Färska bär
Gör så här:
Smält margarinet och tillsätt mjölken.
Värm men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt.
Blanda vetemjöl, bakpulver samt marsanpulver och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra fina och toppiga muffins.
Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt.
Grädda mitt i ugn, 225° i ca 12 min.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|