Alla inlägg under juni 2020
Ingredienser:
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl vatten
2 dl Vit Sirap
Saften av 1 citron
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
Koka i 5 minuter.
Rör om då och då.
Häll upp sirapen i en väl rengjord glasflaska med lock.
Låt svalna utan lock.
Förvaras i kylen.
Antal: 12 stycken
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
½ dl honung
2 tsk salt
1 msk majsolja
13-14 dl special vetemjöl (780-840 g)
Till kokning:
ca 3 liter vatten
½ dl socker
Garnering:
1 ägg
2 msk sesamfrön
2 msk vallmofrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Ingredienser:
2 msk chilipulver
2 msk chiliflakes
2 msk lökpulver
2 msk senapspulver
2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
2 msk persilja
2 msk curry
2 msk salt
Gör så här:
Blanda alla ingredienser.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 romansalladshuvud eller en kruka sallad
1 citron
1 tsk honung
2 dl gräddfil
16 kokta färskpotatisar
50 g lagrad ost, t.ex svecia
2 msk rostade solrosfrön
Rapsolja till grillningen
Salt
Vitpeppar
Trägrillspett
1 gemsallad eller buffésallad
5 frisésalladsblad
Gör så här:
Riv salladen och skölj den i kallt vatten så att den blir krispig.
Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten.
Riv skalet, pressa ut juicen och blanda med honungen.
Vänd ner gräddfilen och smaka av med ½ tsk salt 1 krm vitpeppar.
Halvera potatisarna och pensla dem ca 2 msk rapsolja.
Trä på spett och grilla dem på en medelvarm grill i ca 4 minuter/sida.
Lägg upp salladen på tallrikar.
Riv osten grovt och strö den över salladen tillsammans med rostade solrosfrön.
Lägg de grillade potatisspetten på salladen.
Ringla över dressingen och strö över flingsalt.
Servera gärna med grillad kyckling, lax eller quorn.
Antal: 9-12 frallor
Ingredienser:
Antal: 1 glas
Ingredienser:
4 cl gin, valfritt
3 cl citron- och flädersirap
2 cl citronjuice
1 äggvita
Is
Gör så här:
Skaka citron- och flädersirap, gin, citronjuice och äggvita i en shaker.
Skaka utan is för att bygga upp ett bra skum.
Fyll shakern med is och skaka tills kall.
Sila upp i valfritt glas och dekorera med valfri garnityr.
Antal: 6 stora glas
Ingredienser:
2 bananer
1 liter mild vaniljyoghurt (2%)
4 dl frysta bär, tex hallon
2 tsk honung
Gör så här:
Skala bananerna och skär dem i mindre bitar.
Antal: 4 portioner
Ugn: 125 grader, ca 6 timmar
Ingredienser:
ca 750 g fläskkarré, benfri i hel bit
2 små gula lök
1 flaska sweet baby ray's hickory bbq sauce
Salladsgrönsaker
Tomatsalsa
Philidelphiaost
BBQ-sås
Hamburgerbröd
Flingsalt
Svartpeppar
Gör så här:
Skala och skär löken i klyftor.
Krydda köttet med flingsalt och peppar.
Lägg det i en lergryta eller i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
Lägg på löken och ringla över en flaska BBQ-sås.
Sätt grytan i ugn, ca 6 timmar i 125 grader tills köttet är väldigt mört.
Tag upp köttet, dra isär det med gafflar och blanda det med lite av stekskyn.
Servera köttet tillsammans med grönsaker, philadelphiaost och såser i gott bröd.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|