Direktlänk till inlägg 6 april 2022
Antal: 32 stycken
Jäsning: ca 1 timme + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
5 dl mjölk
1 g saffran
25 g jäst
12 dl vetemjöl + 2 dl till bakbordet
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
½ tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
1 ägg, till pensling
150 g smör, kallt
200 g mandelmassa
1½ msk vispgrädde
100 g vit choklad, hackad
frystorkade bär
Gör så här:
Värm mjölk och saffran till 37°.
Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, mjöl, socker, ägg, kardemumma och salt.
Klicka i smöret och arbeta degen ca 10 min för hand eller 5 min med köksmaskin.
Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt med lite av mjölet.
Dela degen i två delar.
Kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 50 cm.
Riv smör och mandelmassa på den grova sidan av rivjärnet över rektanglarna.
Rulla ihop varje rektangel löst från långsidan och skär rullarna i 16 bitar vardera.
Ställ bitarna i bullformar eller ställ dem glest i en ugnsform med bakplåtspapper.
Jäs ca 30 min under bakduk.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 10–12 min.
Låt svalna.
Topping:
Värm grädden och smält chokladen i den under omrörning.
Ringla chokladen över bullarna och strö ev över frystorkade bär.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|