Direktlänk till inlägg 1 april 2023
Ingredienser:
2 l kycklingbuljong (jag använde 2 buljongtärningar)
4 msk tamarisoja
2 grovhackade vitlöksklyftor
1 msk grovhackad färsk ingefära
1 msk risvinäger
3 kycklingfiléer
1 grovstrimlad röd chili
Valfria tillbehör:
500 g kokta glasnudlar
böngroddar
färsk koriander
strimlad salladslök
100 g svamp, shiitake eller champinjon, tunt skivad och stekt
en handfull edamamebönor, tinade
sesamolja
sesamfrön
Gör så här:
Lägg kycklingfiléerna i buljongen.
Lägg i vitlök, ingefära, chili, tamarisoja och risvinäger.
Koka upp och sjud i 10 minuter. Skumma under tiden.
Ta upp kycklingen och sila buljongen.
Här kan du skiva upp kycklingen direkt och lägga i dina tillbehör och hälla på buljongen och äta.
Om du vill ta med dina ramen ut så häll buljongen i en termos och lägg kycklingen och tillbehören i burkar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|