Senaste inläggen
Antal: 2 glas
Ingredienser:
2 äggulor
4 msk Ljus Sirap
2 dl starkt, hett kaffe
4 cl rom, kan uteslutas
Gör så här:
Fördela romen i två glas.
Vispa gulor och sirap pösigt.
Häll på kaffet.
Häll upp i glasen och drick genast.
Ingredienser:
1,5 dl syrad grädde
2,5 dl frysta lingon
0,5 förp dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk)
tunna pepparkakor
Gör så här:
Vispa grädden tjock med elvisp. Vispa ner dulce de leche och lingon.
Häll upp i en skål.
Häll pepparkakorna i en annan skål och servera!
Antal: 12 glas
Ingredienser:
1 förp vit glögg (ā 750 ml)
1 förp tranbärsdryck (ā 750 ml)
1 dl cointreau
3 apelsiner, saften (ekologiska)
1 citron, skivad (ekologisk)
2 apelsiner, skivade, eller 4 clementiner (ekologiska)
6 skivor färsk ingefära, tunna skivor
is, mycket och gärna krossad
2 förp ginger ale (ā 33 cl)
färska myntablad
Gör så här:
Häll glögg, tranbärsdryck, Cointreau och apelsinsaft i en rymlig karaff.
Så här långt går det bra att förbereda, ställ kallt.
Vid servering, lägg i citrusskivor, ingefära och is.
Toppa med ginger ale och mynta.
Tips!
Lite frysta tranbär är även fint som isbitar.
Jäsning: 45 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, ca 8 minuter
Ingredienser:
2 kuvert saffran (sammanlagt 1 g)
2 dl socker
150 g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
2 dl créme fraiche
1/2 tsk salt
1 ägg
ca 14 dl vetemjöl
Antal: 2 glas
Ingredienser:
Antal: 10 portioner
Ingredienser:
7 dl mjölk
2Ŋ dl vispgrädde
3 stänger kanel
1 tsk Vaniljsocker
1Ŋ dl Strösocker
5 äggulor
1–2 dl rom (kan uteslutas)
5 äggvitor
Gör så här:
Blanda mjölk, grädde och kanelstång i en kastrull och låt koka upp.
Ta av från plattan.
Vispa äggula, vaniljsocker och socker tills den tjocknat och tillsätt sedan mjölken.
Rör om tills det är ordentligt blandat.
Tillsätt rom och förvara toddyn i kylskåpet över natten (håller upp till 3 dagar).
Innan servering vispa äggvitan till ett skum och blanda ner i äggtoddyn.
Servera kall.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ingredienser:
1,5 l rött vin
5 stjärnanis
3 torkade ingefärabitar
2 kanelstänger
20 kardemummakärnor
10 torkade fikon, delade
0,5 apelsin, i tunna skivor
3,5 dl brännvin
1 sockertopp (ā 250 g)
Gör så här:
Värm vin och kryddor ca 5-7 minuter i en kastrull.
Tillsätt brännvin och värm i ytterligare några minuter, det får inte koka.
Gå utomhus.
Lägg ett grillgaller ovanpå en tom kastrull.
Ställ sockertoppen på grillgallret.
Skeda med sloppslev den varma vinblandningen på sockertoppen.
Tänd på med en tändare.
Fortsätt hälla den varma blandningen på sockertoppen tills den är upplöst.
Servera!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | |||||||
|