Senaste inläggen
Ingredienser:
4 hg körsbär
½-1 röd chilifrukt
4 msk Rörsocker Strö
3 msk balsamvinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk Syltsocker 1+3
Gör så här:
Skölj och kärna ur körsbären.
Finhacka chilin.
Blanda körsbär, chilifrukt, rörsocker, balsamvinäger, salt, peppar och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i cirka 10 minuter.
Antal: 2 glas
Ingredienser:
1 limefrukt
0,5 apelsin
4 kvistar mynta
0,25 chilifrukt, hackad
8 cl mörk rom
2 msk rörsocker
4 dl sodavatten
is
Gör så här:
Klyfta lime och apelsin och stöt i en mortel tillsammans med mynta och chili.
Fördela i glasen och häll över rom.
Rör ut sockret ed sodavattnet tills det löst sig.
Häll upp i glasen och fyll upp med is.
Ingredienser:
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika
2 tsk olivolja
2 msk Ljus Sirap
3 msk äppelcidervinäger
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär paprikorna i tärningar, 1x1 cm.
Värm olivoljan i en stekpanna och fräs paprikan i den.
Häll över sirapen.
Tillsätt äppelcidervinäger, salt och peppar.
Var noga med att paprikan inte blir för mjuk.
Den ska ha lite tuggmotstånd.
Låt rätten kallna innan den serveras.
Ingredienser:
1 kg tomater, gröna
1½ liter vatten
2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl vatten
3 dl socker
10 kryddnejlikor
1 bit kanel
Gör så här:
Välj små, gröna och fasta tomater jämna i storleken.
Snoppa och skölj tomaterna. Pricka skalen, t ex med en nål.
Koka upp vattnet, lägg i tomaterna och sjud dem 2-3 min.
Häll upp dem i sil eller durkslag och låt dem rinna av.
Koka upp lagen.
Lägg i tomaterna och låt dem koka på svag värme tills de är mjuka, 5-10 min.
Lägg tomaterna i rena varma glasburkar.
Koka ihop lagen utan lock på kraftig värme, ca 5 min.
Häll den över tomaterna och sätt genast på lock.
Förvara svalt.
Färdiga att äta efter 1-2 veckor.
Hållbarhet ca 1 år.
Antal: 1 glas
Ingredienser:
2-3 cl mörk rom
20 cl ginger ale
20 cl coladryck
1 limeskiva
Gör så här:
Häll upp rom, Ginger Ale och Coca-Cola.
Pressa några droppar lime och dekorera med en skiva lime i drinken.
Mängd: cirka 1½ liter
Ingredienser:
2 liter (1 kg) hallon
1 liter (1/2 kg) blåbär
1 kg Syltsocker
För mindre mängd sylt:
250 g hallon
125 g blåbär
2½ dl Syltsocker
Gör så här:
Blanda hallon, blåbär och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i 5 minuter.
Skumma noga.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 pkt bladspenat, hel (250 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan.
Smaksätt crème fraiche med salt och vitlök och blanda i spenaten.
Denna sås bör göras samma dag eftersom spenaten ändrar både smak och färg annars.
Antal: 1 glas
Ingredienser:
5 cl gin
10-15 cl tonic
1 skiva blodgrapefrukt
Gör så här:
Blanda ingredienserna med mycket is i ett lågt glas.
Garnera med en skiva blodgrape.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | |||||||
|