Direktlänk till inlägg 6 januari 2011
Antal: 6-8 personer
Ingredienser:
1 hare (ca 2 kg), urtagen och flådd
Smör eller magarin till stekning
½ gul lök
1 tsk salt
½ tsk grovmald peppar
10 enbär, krossade
3-4 dl buljong (tärning)
1 dl rödvin
Sås:
6 dl sky eller buljong
4 msk vetemjöl
2 msk vinbärsgelé
2 dl grädde
Gör så här:
Stycka haren i stora bitar.
Bryn köttet runt om.
Låt finhackad lök byrna med på slutet.
Krydda med salt, peppar och enbär.
Späd med hälften av buljongen och efterstek sakta under lock.
Späd efter hand med resten av buljongen och gärna med lite rödvin.
Ös harsteken några gånger med skyn.
Beräkna 1½ - 2 timmars stektid.
Plocka bort de mesta av benen och skär upp köttet.
Sås:
Sila skyn och öka ut den med buljong i en kastrull.
Red med mjöl och späd med grädde.
Smaksätt med vinbärsgelé.
Koka såsen 5 minuter.
Servera haren med såsen, kokt potatis, vinbärsgelé och kokta grönsaker t.ex brysselkål.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|