Direktlänk till inlägg 11 september 2012
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter + 30-35 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
Ev. 1 tsk dillfrö
125 g smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g räkor och kräftstjärtar
200 g grovriven västerbottenost
1 kruka hackad dill
4 ägg
3 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader.
Blanda snabbt ihop mjöl, ev dillfrö och smör till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
Klä en pajform med degen, förgrädda i 10 minuter.
Fyll sedan pajskalet med räkor, kräftstjärtar, ost och dill.
Vispa ihop äggstanningen, slå den i pajskalet och grädda i 30-35 minuter.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|