Direktlänk till inlägg 19 maj 2019
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
250g grön sparris
6 dl vatten
1 grönsaksbuljong
250g arborioris
1 dl vitt vin
1 schalottenlök
1 dl riven parmesanost
salt o peppar
Gör så här:
Skär bort det träiga längst ner på sparrisen.
Skär av knopparna och spara dem åt sidan.
Skär resten av stammen i bitar.
Koka upp vatten och buljongtärning.
Koka stammarna i ca en tredjedel av buljongen.
Mixa sparris med den buljong den kokt i.
Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull.
Häll på riset och fräs med en minut.
Häll på vinet och låt det koka in.
Häll på buljongen så det täcker.
Låt koka in och späd därefter hela tiden.
Rör då och då.
Koka ca 20 minuter.
Risotton ska vara krämig med en kärna kvar i riskornen.
När det återstår ca 5 minuter av risotton häll i sparrismixet och sparrisknopparna.
Låt koka ihop.
Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|