Direktlänk till inlägg 15 april 2018
Antal: 4 limpor
Jäsning: ca 12 timmar + ca 2 timmar
Ugn: 175 grader, ca 1 timme
Ingredienser:
50 g jäst
1 liter mjölk
1 msk salt
2½ dl mörk brödsirap
1 kg grovt rågmjöl
7-8 dl (420-480 g) vetmjöl special
Gör så här:
Smula jästen i en stor bunke eller hushållsmaskin.
Vispa ut jästen med lite av den kalla mjölken.
Tillsätt resten av mjölken, salt, sirap, rågmjöl och nästan allt vetemjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg i hushållsmaskin eller på mjölad arbetsbänk.
Låt degen jäsa övertäckt i kylskåpet minst 12 timmar, t.ex över natten.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 4 delar.
Forma delarna till 4 limpor och lägg dem i smorda 1½ liters brödformar.
Låt bröden jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Låt bröden kallna på galler och låt dem gärna ligga och mogna ett dygn innan de skärs i skivor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|