Direktlänk till inlägg 8 maj 2013
Antal: 3 dl
Ugn: 200 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
3 paprikor, stora och röda
1½ dl solrosfrön
1 krm kajennpeppar
Havssalt
½ tsk citron
2 rosmarinkvistar
Gör så här:
Sätt ugnen påå 200°.
Dela och kärna ur paprikorna.
Lägg dem på en plåt med skalet uppåt.
Ugnsrosta ca 40 min, tills de blivit lite brända.
Ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
Rosta solrosfrön, kajennpeppar och salt hastigt i en torr, het panna.
Skala paprikorna när de svalnat helt.
Skär i stora bitar.
Mixa till en slät röra i matberedare tillsammans med solrosfrön, citronsaft och rosmarin.
Smaka av och häll röran i en lufttät glasburk. håller i kylskåp upp till 2 veckor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|