Direktlänk till inlägg 28 maj 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
200 g frysta eller färska brytbönor
2 finhackade vitlöksklyftor
1½ msk sesamolja eller margarin
1½ msk balsamvinäger eller vitvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
½ tsk salt
300 g grovhackade valnötter
1 tsk brunt farinsocker
3 msk finklippt persilja eller färska korrianderblad
1 röd paprika, i klyftor
Gör så här:
Hetta upp woken på medelstark värme och häll i fettet.
Fräs bönorna och vitlöken 2-3 minuter under omrörning.
Tillsätt vinäger, paprika, salt, valnötter och ev brun farin.
Rör om och låt rätten småkoka 2-3 minuter under omrörning.
Garnera med persilja eller korianderblad och paprikaklyftor.
Servering:
Servera rätten varm till frästa köttstrimlor eller som entrérätt med bröd.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 800 g potatis, med skal1 rödlök, finhackad2 msk vinäger1,5 tsk salt1 krm vitpeppar 1 dl buljong6 msk matolja2 msk kaprispersilja, finhackad Gör så här: Koka potatisen knappt mjuk med skalen på, häll...
Antal: 2 stora glas Ingredienser: 3 dl naturell yoghurt 2½ dl frusna mangotärningar 1 klyfta citron 1 skalad apelsin, i klyftor 2 knivsudd saffran 2 krm gurkmeja Gör så här: Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 4 mogna avokado Saften av en citron 3 dl grädde 4 dl svalnad grönsaksbuljong Salt Svartpeppar Ev rosépeppar Gör så här:Kärna ur avokadorna och gröp ur fruktköttet. Spar gärna en halva att g...
Ingredienser: 500 g rabarber3 dl vatten1-1,5 dl strösockercitronskal, rivet3-3,5 msk potatismjöl Servering:mjölkknäckebröd Gör så här: Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.Tillsätt vatten, strösocker och c...
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 500 g krossat bovete 3 dl kokos 2 dl solroskärnor 1½ dl linfrön 2 dl pumpafrön 200 g blandade nötter, tex hasselnötter och mandlar ½ dl rapsolja 1 dl vatten ½ dl flytande honung 1...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|