Direktlänk till inlägg 16 augusti 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 msk oliv-, raps- eller jordnötsolja
1 msk sesamolja
Saften av en ½ lime
2 urbenade kycklingbröst utan skinn, skuren i små tärningar
Sataysås:
2 msk oliv-, raps-, eller jordnötsolja
1 liten, finhackad lök
1 liten, färsk grön chilipeppar, urkärnad och hackad
1 finhackad vitlöksklyfta
1¼ dl grovt jordnötssmör
6-8 msk vatten
Saften av en ½ lime
Gör så här:
Blanda oljorna och limesaften i en skål som inte är av metall.
Lägg i kycklingtärningarna, täck med plastfolie och ställ kallt i 1 timme.
Sataysås:
För att göra sataysåsen hettar man upp oljan i en stekpanna och steker lök, chilipeppar och vitlök på låg värme i 5 minuter under omrörning då och då tills allt nätt och jämt har mjuknat.
Tillsätt jordnötssmör, vatten och limesaft och sjud försiktigt, hela tiden under omrörning, tills jordnötssmöret är tillräckligt mjukt för att göra en dippsås av.
Tillsätt eventuellt lite mer vatten för en tunnare konsistens.
Låt under tiden kycklingtärningarna rinna av och trä upp dem på 8-12 grillspett av trä.
Lägg under het ugnsgrill eller på en träkolsgrill i ca 10 minuter, vänd spetten ofta tills de är genomstekta med fin färg.
Servera heta till den vama sataysåsen.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|