Direktlänk till inlägg 16 augusti 2013
Antal: ca 25 stycken
Ugn: 175º, 15 minuter + 10 minuter
Ingredienser:
125 g smör
1½ dl mjölk
1½ dl vaniljyoghurt
3 ägg
1½ dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl hallon
½ dl vinbär
2 msk vetemjöl
50 g vit choklad
Till garnering:
Florsocker att pudra över
Färska hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175º.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa i mjölk och yoghurt och ta av från värmen.
Vispa ägg och socker pösigt och vispa ner smörblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Blanda hallon och vinbär med mjölet och vänd ner i smeten.
Häll i en långpanna, 20*30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Strö över hackad choklad och grädda i ytterligare 10 minuter.
Låt svalna och skär i rutor.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|