Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013
Ingredienser:
1 kg jordgubbar
300-800 g (4-9 dl) socker
1 kryddmått natriumbensoat per kg färdig sylt
Gör så här:
Rensa och skölj bären.
Varva bär och socker i en syltgryta.
Låt bären stå och safta sig på sval plats några timmar eller över en natt.
Hetta upp bären långsamt och låt sylten koka ca 15 minuter.
Skaka grytan då och då.
Dra av grytan från värmen.
Skumma sylten väl.
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite sylt.
Ös upp sylten på varma burkar.
Paraffinera och bind över burkarna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 4 mogna avokado Saften av en citron 3 dl grädde 4 dl svalnad grönsaksbuljong Salt Svartpeppar Ev rosépeppar Gör så här:Kärna ur avokadorna och gröp ur fruktköttet. Spar gärna en halva att g...
Ingredienser: 500 g rabarber3 dl vatten1-1,5 dl strösockercitronskal, rivet3-3,5 msk potatismjöl Servering:mjölkknäckebröd Gör så här: Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.Tillsätt vatten, strösocker och c...
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 500 g krossat bovete 3 dl kokos 2 dl solroskärnor 1½ dl linfrön 2 dl pumpafrön 200 g blandade nötter, tex hasselnötter och mandlar ½ dl rapsolja 1 dl vatten ½ dl flytande honung 1...
Antal: 4 portioner Ingredienser:1 gurka i bitar 2 avokado i bitar 1 gul lök i bitar 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 msk hackad koriander En gnutta chilipasta 2 dl mellangrädde Kesella 2 msk hackad gräslök Gör så här...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 10-12 färska lasagneplattor600 g blandfärssmör, att steka i1 gul lök, riven2 klyftor vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater)0,5 dl chilisåssaltpepparolivolja, till formen3 dl mozzarellaost, riv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|