Direktlänk till inlägg 14 april 2017
Ugn: 175 grader, innertemperatur 70-72 grader
Ingredienser:
ca 3 kg rimmad skinka
Dekoration:
½ dl senap (gärna hälften dijonsenap)
3/4 dl provensalska örter, frysta
Gör så här:
Skölj av skinkan i kallt vatten.
Låt nätet sitta kvar.
Lägg skinkan på dubbelark ugnsfolie.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen.
Se till att folien sluter tätt runt om skinkan.
Lägg skinkan i en ugnssäker form eller liten långpanna.
Sätt skinkan i nedre delen av ugnen och baka den tills innertemperaturen är 70-72 grader.
Öppna foliepaketet och låt skinkan svalna något.
Ta bort nät, svål och ev lite fett.
Låt skinkan kallna helt.
Bred senap över skinkan och klappa in örterna.
Skär upp skinkan i tunna skivor.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|