Direktlänk till inlägg 24 april 2018

Rödspätta meunièr

Av Maria - 24 april 2018 18:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g rödspättafiléer

900 g fast potatis

1 vitlöksklyfta

½ purjolök

1 citron

1 kruka salvia

250 g körsbärstomater

1 msk olivolja

1 dl urkärnade svarta oliver

½ dl vatten

salt och peppar

ca 5 msk vetemjöl

2 msk smör eller margarin


Gör så här:

Tina fisken.

Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Skala och skiva vitlöken tunt.

Ansa och finstrimla purjolöken och riv skalet av citronen.

Strimla salviabladen och dela tomaterna i halvor.

Hetta upp olivoljan i stekpannan, fräs citronskal, vitlök och purjolök ca 1 minut utan att löken tar färg. Pressa över citronsaften och blanda ner salvia, tomater, oliver och vatten.

Låt det bli varmt.

Blanda 1½ tsk salt, 2 krm svartpeppar och vetemjöl.

Vänd fisken i mjölblandningen och stek den i en stekpanna i matfettet.

Pressa potatisen och servera den med fisken och skeda över olivskyn.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards