Direktlänk till inlägg 10 mars 2020
Antal: 4-5 stycken
Ingredienser:
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
smör att steka i
Gör så här:
Skilj äggvitorna från gulorna, och vispa vitorna till ett hårt skum.
Vispa ihop gulorna och mjölken, tills det har blivit en jämn smet.
Blanda de torra ingredienserna, och vispa ner i ägg- och mjölksmeten.
Vispa tills det inte finns några klumpar kvar.
Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten, tills det är en slät smet.
Använd bara en sked eller gaffel.
Klicka ut smeten i stekpannan och stek.
Servera med valfria tillbehör.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|