Direktlänk till inlägg 12 maj 2016
Antal: 8-10 portioner
Ingredienser:
230 g matjessill skurna/hackade i riktigt små bitar
50 g smör
3 gelatinblad
1 dl hackad gräslök
1 dl finhackad dill
2 dl créme fraiche
3 dl grädde
Nymald peppar
Gör så här:
Finhacka matjesillen och låt mellanlanda på ett hushållspapper.
Fortsätt hacka dill och gräslök.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
Smält smöret och slå på grädden.
Låt koka upp.
Ta från plattan och låt svalna en aning.
Klä under tiden botten på en springform med smör/bakplåtspapper som får vänta i kylen tills den är dags att användas.
Krama ur gelatinbladen när de mjuknat och rör ner i grädden ett och ett.
Rör tills de har smält.
Tillsätt créme fraiche och vispa helt slät.
Rör ner matjessill, dill och gräslök.
Fördela röran i den nu kylda springformen och ställ kallt i 3-4 timmar.
Använd en kniv att lätta tårtan med innan springformen lossas.
Förflytta till lämpligt fat och klipp bort smörpappret.
Garnera med några kvistar grönt eller varför inte några körsbärstomater.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|