Direktlänk till inlägg 27 mars 2025
Antal: 6 portioner
Ugn: 225 grader, 15 minuter + 40 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
4½ dl vetemjöl
200 g kylskåpskallt smör, skuret i tärningar
1 stort kylskåpskallt ägg
250 g ricotta
4 ägg
3 dl grädde
200 g riven ost, tex prästost
75 g fetaost
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
tabasco
250 g körsbärstomater i olika färger
1 kruka bladpersilja
½ msk strösocker
flingsalt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olja
Gör så här:
Pajdegen:
Sätt ugnen på 225°.
Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med kniv.
Kör till en smulig massa.
Tillsätt ägget och kör till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, så att den kommer upp lite över kanten.
Nagga bottnen och kanterna med en gaffel.
Låt pajen vila i frysen ca 15 min.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 15 min.
Fyllning:
Lägg ricottan i en bunke.
Blanda i äggen, ett i taget.
Blanda i grädde, riven ost, smulad fetaost, salt och peppar.
Smaka av med tabasco.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min eller tills fyllningen har stelnat och pajen fått fin färg.
Lägg över folie om pajen börjar få för mycket färg.
Låt vila ca 30 min.
Marinerade tomater:
Dela tomaterna och strimla persiljan fint.
Blanda tomaterna med strösocker och salt.
Ringla över vinäger och olja.
Låt marinera ca 10 min.
Toppa pajen med tomaterna vid servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|