Direktlänk till inlägg 22 maj 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½-3/4 kg tunnbringa
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyfta
rivet skal av ½ citron
basilika
eller 1 msk senapsfrö
2 tsk salt
Gör så här:
Rullen görs av tunnbringa med slaksidan kvar.
Den kan antingen ugnsbakas i foliepaket eller kokas i saltat vatten.
Passar bäst att servera kall och tunt skivad, som smörgåsmat, t ex på julbordet.
Lägg bringan med köttsidan upp.
Skär med vass kniv tätt intill revbenen genom den övre hinnan.
Bryt sedan loss revbenen.
Strö över salt, peppar, ev skalad pressad vitlök eller vitlökspulver, dessutom rivet citronskal, smulad örtkrydda och hackad persilja eller senapsfrön och hackad dill.
Rulla ihop till en fast rulle och bind ihop den med steksnöre.
Extra smaksättning:
Rivet skal av ½ citron + 1 tsk oregano eller basilika + 1 dl hackad persilja eller 1 msk gult senapsfrö + 1 dl hackad dill.
I ugn:
Ugnstemperatur 175ºC.
Svep in rullen i aluminiumfolie, lägg paketet i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen.
Låt stå 1 1/4 timme.
Låt rullen kallna i folien.
I gryta:
Lägg rullen i en gryta.
Mät upp och häll på kallt eller varmt vatten tills rullen är täckt.
Koka upp, tillsätt salt och koka under lock på svag värme ca 1 timme.
Låt rullen kallna i spadet.
Förvara den sedan i folie.
Håller sig ca 1 vecka i kylskåp och kan även frysas.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|