Direktlänk till inlägg 17 april 2025
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
2 msk ströbröd
1 dl grädde
½ finhackad gul lök
25 g smör
500 g älgfärs
1½ tsk torkad timjan
1½ tsk dijonsenap
2 tsk malen kryddpeppar
2 krm socker
1½ tsk salt
½ tsk malen svartpeppar
Smör till stekning
Gör så här:
Blanda ströbröd och grädde och låt stå i 5 minuter.
Fräs löken mjuk i smöret.
Blanda med grädden, färs, senap, kryddor och socker.
Arbeta ordentligt till en slät smet.
Smaka av med salt och svartpeppar och provstek en liten bit för att kontrollera smakerna.
Forma färsen till runda, små köttbullar.
Det gör du enklast med våta händer.
Stek köttbullarna i smör i ca 5 minuter på mellanvärme.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | |||||||
|