Senaste inläggen
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 20-30 minuter
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 30 minuter
Ingredienser:
1 kg aubergine
1/2 dl sesamfrö
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
chilikrydda
Gör så här:
Dela auberginen på mitten och lägg dessa i ugnen som de är i 200 grader i 30 minuter.
Ta ut auberginen och låt dessa svalna något så du sedan kan ta bort skalet.
Mosa auberginen med gaffel och tillsätt sesamfrö, olivolja, pressad vitlök och rör om.
Toppa med chilikrydda.
Ugn: 225 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
1 fläskytterfilé
1 påse santa maria garlic
Gör så här:
Låt stå i ugnen i 225 grader ca 30 minuter beroende på storlek.
Har du en stektermometer så kan du ta ut köttet när det nått 70 grader.
Antal: 2 portioner
Ugn: 225 grader, 50-60 minuter
Ingredienser:
2 stora potatisar
Gör så här:
Förvärm ugnen på 225 grader.
Tvätta och skrubba potatisen noga.
Stick några hål i potatisen och slå in potatisarna i varsin foliepaket.
Låt dem vara i ugnen i ca 50-60 minuter.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 1 portion
Ingredienser:
Lammspett:
200 gr grytbitar av lamm eller 200 gr lammfilé som du tärnar
Några kvistar hackad färsk timjan
1 krossad färs vitlök
chili flakes
Vitlökssås:
1 liten gräddfil
2 pressade vitlökar
salt och peppar
Gör så här:
Trä lammbitarna på spett.
Gnid in krossad vitlök på köttet och strö över timjan och chiliflakes.
Låt stå i ugnen ca 10 -15 minuter eller lägg dem på grillen.
Blanda alla ingredienser till vitlökssåsen.
Servera lammspetten med såsen och tex klyftpotatis.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
200 gr extra rökt skinka
2 tomater
1 burk majs
1/2 röd lök
1 burk creme fraiche
Gör så här:
Hacka skinkan i bitar, skiva tomater i klyftor och hacka löken fint.
Blanda creme fraiche med majs, löken, tomaterna och skinkan.
Strö över lite rostad lök.
Servera med en fralla till.
Används gärna som tillbehör till tex bakad potatis.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | |||||||
|