Direktlänk till inlägg 8 juni 2019
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter + 250 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
8 ägg
½ tsk salt
1 dl hackade örter, tex timjan, rosmarin, persilja
1 squash, ca 300 g
4 tomater
1 gul lök
4 kokta kalla potatisar
½ tsk salt
20 svarta oliver med kärnor
Gör så här:
Vispa samman ägg, salt och örter.
Häll smeten i en lätt smord liten långpanna, ca 20*30 cm.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, ca 10 minuter.
Skölj och skiva squash och tomater.
Skala och skiva löken.
Skär potatisen i bitar.
Lägg grönsakerna på den halvgräddade frittatan.
Strö över salt och oliver.
Grädda ytterligare ca 15 minuter i 250 grader.
Skär frittatan i fyra bitar och servera, gärna med grönsallad.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|