Senaste inläggen
Ingredienser:
200 g smör
1 knippe timjan
3 klyftor vitlök
Gör så här:
Bryn smöret tills det får en gyllenbrun färg och doftar knäckigt.
Vispa kontinuerligt för att smöret inte skall bränna.
När smöret skummar upp och sedan lägger sig är det klart.
Dra pannan från plattan för att inte bränna smöret.
Krossa vitlöksklyftorna med en kniv och tillsätt dem och timjankvistarna i smöret.
Servera det brynta smöret som tillbehör till en stekt köttbit eller kyckling.
Antal: 4 portioner
Ugn: 100 grader + 250 grader
Ingredienser:
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
Antal: 1 portion
Ingredienser:
Sparrisbukett:
5 sparrisar
2 skivor bacon
salt peppar
olivolja
Sås:
1 burk creme fraiche
saft från 1/2 citron
kött från 1/2 citron
1 krm svartpeppar
1 krm salt
1 msk kokosflingor
Gör så här:
Sparrisbuketter:
Skölj och bryt av sparris där det naturligt ger efter.
Linda bacon runt varje sparris.
På spis:
Värm olja i en stekpanna och stek på medelvärme tills baconet är krispigt och sparrisen genomstekt, ca 10 minuter.
I ugn:
Placera baconlindad sparris på en bakplåt med bakplåtspapper.
Stek i förvärmd ugn vid 200° C i ca. 15-20 min.
På grill:
Borsta grillgallret med lite matolja och grilla den baconlindade sparrisen tills baconskivorna är väl krispiga.
Håll koll så att det inte bränner fast.
Servera direkt.
Såsen:
Blanda alla ingredienserna.
Servera sparrrisen med såsen.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ingredienser:
3 cl vodka
3 cl sockerlag
5-6 cl espresso (dubbel)
Gör så här:
Skaka ingredienserna till drinken kall med is.
Sila genom finmaskig sil ned i ett glas på fot.
Garnera med 3 kaffebönor.
Så gör du sockerlag:
Koka upp lika delar socker och vatten under konstant omrörning.
När sockret har löst upp sig är lagen klar!
Låt svalna innan användning.
Antal: 4 portioner
Ugn: 100 grader
Ingredienser:
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | |||||||
|