Direktlänk till inlägg 22 juni 2011
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
40 kräftstjärtar (40 st motsvara ca 100 g)
1 schalottenlök
1 msk tomatpuré
2 msk konjak
2 msk koncetrerad hummerfond
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
2 dl mjölk (3%)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g taleggio-ost (italiensk kittost)
Ev timjan till garnerning
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här:
Skala och finhacka löken, fräs den glansig i olja i en kastrull.
Rör ner tomatpurén och fräs någon minut.
Tillsätt konjaken och låt koka in.
Häll på fond, grädde och vin.
Låt småkoka utan lock ca 15 minuter.
Rör ihop mjölk och majsstärkelse.
Vispa ner i kastrullen och låt sjuda 2 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Skär osten i 6 bitar (för 6 portioner).
Fördela kräftstjärtarna och ostbitarna i bottnen på små skålar eller koppar.
Häll i soppan och servera genast.
Garnera med en timjankvist.
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden)smör, att steka isaltpeppar65 g babyspenat 10 körsbärstomater1 dl purjolök, finskuren1,5 dl Västerbottenso...
Ugn: 175 grader, 17-20 minuter Ingredienser:Kakdeg: 150 g normalsaltat smör164 g farinsocker, mjukt (eller ljus muscovado) [2,2 dl]50 g ägg [1 st]80 g vetemjöl [1,33 dl]80 g dinkel, fullkorn [1,33 dl] 2 g bakpulver [2 krm]2 g salt [1,6 krm]50...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|