Direktlänk till inlägg 22 maj 2013

Lammrulle

Av Maria - 22 maj 2013 16:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

½-3/4 kg tunnbringa
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyfta

 

Extra smaksättning:

rivet skal av ½ citron
basilika
eller 1 msk senapsfrö

 

Till kokning:

2 tsk salt

 

Gör så här:

Rullen görs av tunnbringa med slaksidan kvar.

Den kan antingen ugnsbakas i foliepaket eller kokas i saltat vatten.

Passar bäst att servera kall och tunt skivad, som smörgåsmat, t ex på julbordet.

Lägg bringan med köttsidan upp.

Skär med vass kniv tätt intill revbenen genom den övre hinnan.

Bryt sedan loss revbenen.

Strö över salt, peppar, ev skalad pressad vitlök eller vitlökspulver, dessutom rivet citronskal, smulad örtkrydda och hackad persilja eller senapsfrön och hackad dill.

Rulla ihop till en fast rulle och bind ihop den med steksnöre.


Extra smaksättning:

Rivet skal av ½ citron + 1 tsk oregano eller basilika + 1 dl hackad persilja eller 1 msk gult senapsfrö + 1 dl hackad dill.


I ugn:

Ugnstemperatur 175ºC.

Svep in rullen i aluminiumfolie, lägg paketet i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen.

Låt stå 1 1/4 timme.

Låt rullen kallna i folien.


I gryta:

Lägg rullen i en gryta.

Mät upp och häll på kallt eller varmt vatten tills rullen är täckt.

Koka upp, tillsätt salt och koka under lock på svag värme ca 1 timme.

Låt rullen kallna i spadet.


Förvara den sedan i folie.

Håller sig ca 1 vecka i kylskåp och kan även frysas.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards