Direktlänk till inlägg 2 september 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 morötter
1 liten palsternacka
10 cm purjolök
4 rödbetor
150 g haricots verts
2 msk olivolja
40 g färsk bladspenat
1 msk pressad citron
Salt
Nymald peppar
Sås:
3 dl kokspad
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta, delad
1 knippe persilja
Salt
Svartpeppar
Ev. 1 tsk maizenaredning
Till servering:
800 g lammracks eller annan grillbit av lamm- eller oxkött
Gör så här:
Ansa grönsakerna.
Skär morötter, palsternacka och purjo i mindre bitar.
Koka rödbetorna hela i separat vatten.
Koka haricots verts i lättsaltat vatten, ca 5 minuter, och morot, palsternacka coh purjo i ca 10 minuter.
Häll av vattnet men spara ca 3 dl till såsen.
Lägg ner de kokta grönsakerna i kallt vatten.
Spola de kokta grönsakerna i kallt vatten.
Spola de kokta rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalet.
Skär dem i mindre bitar.
Såsen:
Koka ihop kokspad och grädde med den delade vitlöksklyftan tills hälften återstår av vätskan.
Tillsätt persilja och mixa till en slät och vackert ljusgrön sås.
Smaka av med salt och peppar.
Red eventuellt såsen med 1 tsk maizena utrört i lite vatten.
Värm grönsakerna i olivoljan i en stekpanna.
Vänd ner spenaten.
Pressa citronsaft över, smaka av med salt och peppar.
Servera grönsakerna med såsen till en bit grillat kött.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|