Direktlänk till inlägg 7 april 2015
Antal: 4 stycken
Jäsning: 30-45 minuter
Ugn: 225 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
75 g margarin
2½ dl mjölk
½ paket jäst (25 g)
1 krm salt
½ dl socker
1 ägg
Ca 3/4 liter vetemjöl
Ca 1 liter färska eller frysta blåbär
1 dl socker + 2 msk potatismjöl
Gör så här:
Smält margarinet, ljumma mjölken och det i en bunke.
Rör ut jästen i degspadet.
Tillsätt socker, salt, drygt hälften av ett söndervispat ägg och nästan all mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Täck över och låt jäsa 30-45 minuter till nästan dubbel storlek.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
Kavla ut den till 4 runda tunna kakor, lägg dem på två smorda plåtar.
Värm ugnen till 225 grader.
Blanda bär, socker och potatismjöl.
Fördela det på degkakorna, men lämna 3 cm kant runt om och vik upp till dubbel degkant runt bären.
Klipp jämna jack i kanten och pensla den med resten av ägget.
Grädda mitt i ugnen, 12-15 minuter.
Den första plåten kan gräddas direkt, den andra efter 15 minuter jäsning.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|