Direktlänk till inlägg 6 juni 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Kycklingklubbor:
4 kycklingklubbor
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Marinad:
1 msk olja
1 dl ajvar relish (mild)
Fänkålssallad:
2 fänkål
1 msk olivolja
½ tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Gaspachosalsa:
1 äpple
1/4 gurka
1 röd paprika
2-3 tomater
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Kycklingklubbor:
Salta och peppra kycklingklubborna.
Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.
Lägg i klubborna och vänd runt dem i marinaden.
Låt marinera i minst 30 minuter.
Ta upp kycklingen ur marinaden och grilla klubborna så att de får vacker färg på båda sidor.
Lägg på lock och grilla ca 30 minuter.
Vänd dem då och då.
Skär ett snitt i låret, kycklingen är genomstekt när köttsaften är klar.
Eller kontrollera med hjälp av en stektermometer att innetemperaturen är 70 grader.
Fänkålssallad:
Ansa fänkålen och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Gazpachosalsa:
Skala, dela och kärna ur äpplet och gurkan.
Dela och kärna ur paprikan.
Skär äpple, gurka, paprika och tomater i tärningar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Blanda tärningar och hack.
Smaka av med vinäger, olja, salt och peppar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|