Direktlänk till inlägg 15 april 2018
Antal: ca 20 stycken
Ugn: 175 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
125 g smör
3/4 dl strösocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
Rivet skal av 1 apelsin
3 dl (180 g) vetemjöl
Garnering:
Rivet skal av 1 apelsin
2 msk strösocker
Gör så här:
Blanda smör och socker i en skål och rör eller vispa det mjukt och pösigt.
Stöt kardemummakärnorna i en mortel och blanda ner dem, rivet apelsinskal och vetemjöl.
Forma till en rulle, ca 15 cm lång.
Blanda rivet apelsinskal och socker på ett smörpapper.
Sprid ut det och rulla degrullen i det så att det fastnar runtom.
Rulla in hela rullen i smörpapper eller plast och låt ligga kallt några timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär ca ½ cm tunna kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|