Direktlänk till inlägg 20 maj 2018
Antal: 1 portion
Ingredienser:
Skagenröra:
1 dl räkor, grovt hackade
2 msk osötad majonnäs
1 krm finhackad dill
Salt
Peppar
Omelett:
3 ägg
Salt
Peppar
Smör att steka i
Bladspenat
Tillbehör:
Dillkvistar
Nymalen svartpeppar
Rädisor
Tomatjuice
Blekselleri
Gör så här:
Skagenröra:
Vänd ihop räkor och majonnäs.
Smaka av med dill, salt och peppar.
Omelett:
Vispa ihop äggen, smaksätt med salt och peppar.
Hetta upp en klick smör i en stekpanna.
Häll ned äggen i stekpannan och låt stelna innan du lägger i skagenröra och några spenatblad.
Vänd över omeletten på tallrik.
Till servering:
Servera med dillkvistar, nymalen svartpeppar, rädisor, tomatjuice och lite blekselleri.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|